Ustvarite prijetno harmonijo v domu med prazniki

Objavljeno: 12/12/2023

Vsako leto med prazniki želimo, da bi naš dom izžareval toplino in udobje. Vendar pa harmonija v domu ni omejena le na praznično obdobje, temveč bi jo morali gojiti skozi celo leto. S pravilno okrasitvijo doma lahko dosežemo ravnotežje in ustvarimo prijetno vzdušje, ki nas bo spremljalo skozi vse leto.

Okrasitev doma je umetnost, ki zahteva premišljeno načrtovanje in uporabo barv ter elementov, ki se skladajo med seboj. Pomembno je, da se pri izbiri okraskov osredotočimo na notranjost prostora, saj je notranjost tista, kar najbolj vpliva na naše počutje.

Ustvarite prijetno harmonijo v domu med prazniki

Otroška soba je prostor, kjer otroci preživijo veliko časa, zato naj bo okrašena tako, da spodbuja njihovo kreativnost in domišljijo. Uporabimo svetle barve, ki delujejo pomirjujoče, kot so modra, zelena ali vijolična. Poleg tega lahko dodamo tudi nekaj igrač ali plišastih božičnih figuric, ki bodo pritegnile otrokovo pozornost.

Dnevna soba je prostor, kjer se družina zbere in preživlja čas skupaj. Za ustvarjanje harmonije uporabimo tople in nevtralne barve, kot so bež, rjava ali siva. Dodajmo udobno oblazinjeno pohištvo, mehke preproge ter nekaj prazničnih okraskov, kot so božična drevesa ali venčki.

Ustvarite prijetno harmonijo v domu med prazniki

Kuhinja je srce vsakega doma, zato je pomembno, da jo okrasimo tako, da bo v njej vladala prijetna energija. Uporabimo barve, ki spodbujajo apetit, kot so rdeča, rumena in oranžna. Dodamo lahko nekaj prazničnih okraskov, kot so girlande, sveče ali drugimi božičnimi okraski.

Jedilnica je prostor, kjer se družina in prijatelji zbirajo ob obrokih. Mizo lahko vedno okrasite s tematskimi prtički, v času božičnih praznikov pa tudi z adventnim venčkom ali pa zgolj dodate nekaj svečk, ki bodo ustvarile prijetno vzdušje.

Ustvarite prijetno harmonijo v domu med prazniki

Poleg notranjosti je pomembno tudi okrasiti zunanji del doma. Uporabimo lučke, girlande in venčke, ki bodo ustvarili praznično vzdušje. Ne pozabimo tudi na vhodna vrata, ki so prva stvar, ki jo ljudje opazijo. Okrasimo jih z venčkom ali božično zvezdo, da bodo goste takoj pozdravili v prazničnem vzdušju.

Pri ustvarjanju harmonije v domu med prazniki je ključnega pomena uporaba barv. Barve imajo velik vpliv na naše počutje, zato je pomembno, da izberemo tiste, ki nas pomirjajo in sproščajo. Prav tako je pomembno, da se barve med seboj skladajo in ustvarjajo harmonično celoto. Vzpostavite prijetno harmonijo v vašem domu med prazniki in jo ohranjajte skozi celo leto. S premišljeno okrasitvijo notranjosti in zunanjosti prostorov boste ustvarili prijetno vzdušje.

V pohištvenem salonu M Studio vam bomo pomagali pri opremljanju doma. Z izbiro kvalitetnega pohištva, bomo poskrbeli, da boš vaš dom v celoti opremljen po vaših željah. Obiščite nas v Novem mestu v Bršljinu 18A in pomagali vam bomo pri izbiri vašega novega pohištva.

Morda vas zanima tudi

Zakaj se nakup kuhinje kot razstavni eksponat izplača?Read more +01 julija 2024 By Hisa_Simo9882 in Nekategorizirano

Zakaj se nakup kuhinje kot razstavni eksponat izplača?

V pohištvenem salonu M Studio boste našli razstavne eksponate kuhinj priznanega proizvajalca Alples, ki se ponaša kot proizvajalec izjemno kakovostnega pohištva, ki zadovolji tudi najzahtevnejše kupce...
6 kosov pohištva, ki jih moramo imeti v svojem domuRead more +31 maja 2024 By Hisa_Simo9882 in Nekategorizirano

6 kosov pohištva, ki jih moramo imeti v svojem domu

Ko opremljamo svoj dom, se soočamo z vprašanjem, katere in kakšne kose pohištva izbrati, da bo naš prostor funkcionalen, udoben in obenem estetsko dovršen. Obstaja nekaj ključnih kosov pohištva...
Odprodaja eksponatovRead more +24 aprila 2024 By Hisa_Simo9882 in Nekategorizirano

Odprodaja eksponatov – odlična priložnost za največje prihranke

Pri opremljanju doma se vsak posameznik sooči s pomembno odločitvijo glede izbire pohištva. Kako izbrati kakovostno pohištvo, ki bo hkrati estetsko privlačno, funkcionalno in da ne boste zapravili...
GOR