Prenova kuhinje: Nasveti, ki vam bodo prihranili denar in stres

Objavljeno: 13/11/2023

Prenova kuhinje je lahko za marsikoga stresno opravilo. S pravilnim pristopom in ob pomoči strokovnjakov, pa lahko postane zelo prijetna in edinstvena izkušnja.

Ena izmed prvih stvari, ki jo morate narediti, pred nakupom nove kuhinje, da naredite seznam kaj točno želite pri novi kuhinji. Ali želite rustikalen izgled kuhinje ali bi želeli imeti modernejši izgled? Ali želite otok, ali je želja po kotni ali linijski kuhinji? Kakšen način odpiranja omaric želite? Kakšne barve naj bo pult in fronte? Kakšne materiale bi želeli vnesti v svoj dom? Kaj pa električni aparati? Kakšne potrebujete in kakšno funkcionalnost pričakujete? Skratka, vprašanj je mnogo in pomembno je, da si le-te znamo odgovoriti, preden se podamo v salon po nasvet.

Prenova kuhinje

Ko imate vaše želje vsaj v osnovi spisane, je čas za meritve in na tej točki tudi za obisk pohištvenega salona. Z obiskom v salonu vam bomo svetovalci predstavili možnosti glede postavitve, ogledali si boste lahko določene modele kuhinj ter tudi same materiale in barvne palete, ki so na voljo. Seznanili vas bomo tudi z novimi trendi. Vaš seznam želja pri postavitvi nove kuhinje, bomo tako skupaj optimizirali.

Pri prenovi kuhinje imamo na voljo številne različne modele kuhinj. Od klasičnih do modernih, od majhnih do velikih, lahko izbiramo med številnimi možnostmi. Pomembno je, da izberemo kuhinjo, ki bo najbolj ustrezala vašemu prostoru in stilu. Prav tako pa je pomembno, da izberete kakovostne materiale in električne aparate, ki vam bodo zagotovili dolgotrajno uporabo kuhinje.

Priprava izrisa je naslednji korak pri prenovi kuhinje. Izris nam omogoča, da si predstavljamo, kako bo vaša nova kuhinja izgledala v prostoru. Tako lahko prilagajamo različne elemente in postavitve, dokler ne boste povsem zadovoljni. Izris nam tudi pomaga pri načrtovanju montaže, saj lahko že vnaprej vidimo, kako bodo elementi kuhinje postavljeni.

Pri pripravi izrisa nikakor ne smemo pozabiti, na pozicije priključkov (voda, elektrika, prezračevanje, ogrevanje). Te so ključnega pomena pri končni postavitvi kuhinje in v kolikor bi bila nova postavitev kuhinje bistveno drugačna od prejšnje postavitve, moramo vzeti v obzir, da bo z drastično spremembo, potreben tudi poseg v sam objekt. Nikakor pa ne pozabite tudi na osvetlitev v vaši novi kuhinji. Ne le, da bo osvetlitev poskrbela za boljšo vidnost, ampak lahko doda tudi estetsko “piko na i” vaši novi kuhinji.

Prenova kuhinje

Montaža je ena izmed ključnih faz prenove kuhinje. Pomembno je, da montažo zaupate izkušenim strokovnjakom, saj je potrebno poskrbeti za pravilno postavitev elementov. Pravilno montirana kuhinja vam bo omogočala nemoteno in udobno delo v kuhinji ter dolgo življenjsko dobo.

V pohištvenem salonu M Studio vam bomo pomagali, da bo vaš kuhinjski prostor kar se da optimalno zasnovan in funkcionalen skladno z vašimi željami. Za pomoč pri snovanju vaše nove kuhinje nas lahko pokličete na 059 013 442 ali nam pišete na info@m-studio.si.

V našem salonu, v Bršljinu 18A v Novem mestu, imamo tudi vedno razstavljene aktualne modele kuhinj in ostalega pohištva, ki si jih lahko ogledate. S pravilno izbranimi elementi, kakovostno montažo in prilagoditvami vašim potrebam, lahko ustvarimo popolno kuhinjo, ki bo polepšala vaš dom in olajšala delo v kuhinji.

Morda vas zanima tudi

Poplave in prenova domaRead more +03 septembra 2023 By Hisa_Simo9882 in Nekategorizirano

Obnova doma po poplavi: Nasveti za ponovno ureditev in izbor pravega pohištva

Poplave lahko prizadenejo ne samo strukturo doma oz. hiše, ampak tudi notranjo opremo in pohištvo. Kljub temu pa je obnova doma po poplavi priložnost za osvežitev in izboljšanje vašega domačega okolja.
Notranja vrataRead more +03 septembra 2023 By Hisa_Simo9882 in Nekategorizirano

Notranja vrata: Ključni element pri oblikovanju prostora

Notranja vrata so pogosto spregledan element pri oblikovanju prostora, vendar pa igrajo ključno vlogo pri zagotavljanju funkcionalnosti, estetike in zasebnosti v našem domu. Ko se odločate za nakup notranjih vrat ali gradite svoj dom...
Prednosti nakupa pohištva osebno v salonuRead more +25 julija 2023 By Hisa_Simo9882 in Nekategorizirano

Prednosti nakupa pohištva osebno v salonu

V svetu hitrega tehnološkega razvoja se je nakupovanje pohištva po spletu uveljavilo kot priročna možnost za marsikaterega kupca. Vendar pa klasičen fizični nakup pohištva v salonu še vedno prinaša številne prednosti, ki jih spletni nakup enostavno ne more nadomestiti.
GOR