Obnova doma po poplavi: Nasveti za ponovno ureditev in izbor pravega pohištva

Objavljeno: 03/09/2023

Poplave lahko prizadenejo ne samo strukturo doma oz. hiše, ampak tudi notranjo opremo in pohištvo. Kljub temu pa je obnova doma po poplavi priložnost za osvežitev in izboljšanje vašega domačega okolja.

Čiščenje in temeljit premislek pred nakupom

Preden začnete razmišljati o novem pohištvu, se prepričajte, da so vsi poplavljeni prostori dobro očiščeni, posušeni in dezinficirani. Temeljito preglejte obstoječe pohištvo, da preverite kaj je mogoče rešiti in kaj je potrebno zamenjati. Preverite, kateri kosi pohištva so nepogrešljivi v vašem domu. Določite, kaj potrebujete in kaj je mogoče nadomestiti z novim pohištvom. To je priložnost, da osvežite svojo notranjo opremo z novimi kosi, ki se bodo bolje prilegali vašemu okusu.

Pri izbiri novih kosov pohištva se odločite za materiale, ki so odporni na vlago. Na voljo je veliko možnosti, kot so pohištvo iz masivnega lesa, kovine ali plastike, ki so manj občutljivi na vlago. Razmislite tudi o tkaninah, ki so odporne na madeže in enostavne za čiščenje.

Poplave in prenova doma

Obnova je priložnost, da svojemu domu vdahnete svežino in nov slog. Razmislite o tem, ali želite slediti obstoječemu slogu ali preizkusiti nekaj novega. Upoštevajte barvno paleto, teksture in vzorce, ki se bodo dobro vklopili v prenovljeni prostor.

Poleg estetike ne pozabite na funkcionalnost in udobje. Izberite pohištvo, ki bo ustrezalo vašim potrebam in življenjskemu slogu. Preverite tudi ergonomske vidike, še posebej pri sedežnih garniturah in posteljah.

Pravilna razporeditev

Ko izberete pohištvo, premislite o razporeditvi in postavitvi. Poskrbite, da bo prostor dovolj funkcionalen in da se bodo kosi pohištva med seboj lepo dopolnjevali. Upoštevajte dimenzijo vsakega prostora, da se izognete prenatrpanosti.

Obnova po poplavi je lahko zahtevna, vendar je tudi priložnost za prenovo doma v nekaj svežega in lepega. S pravilno izbiro pohištva in premišljenim pristopom k ureditvi prostorov bo vaš dom spet zablestel v novi luči. Ne pozabite, da je v teh situacijah tudi pomembno ohraniti pozitivno naravnanost in si privoščiti prostor, ki vas bo pomiril po življenjskih izzivih.

V pohištvenem salonu M Studio vam nudimo širok izbor najpomembnejših kosov pohištva, ki jih potrebujete v svojem domu. Od sedežnih garnitur in postelj, do jedilnih miz, omar in pisalnih miz - pri nas boste našli le najboljše kose pohištva, ki vam bodo pomagali ustvariti prostor, ki je hkrati funkcionalen in udoben.

Obiščite nas v pohištvenem salonu M Studio, v Bršljinu 18A Novo mesto in pomagali vam bomo, da bo vaš dom postal ponovno varno in mirno zatočišče.

Morda vas zanima tudi

Akustični paneliRead more +10 marca 2024 By Hisa_Simo9882 in Nekategorizirano

Akustični paneli – estetska privlačnost in izjemna funkcionalnost

Akustični leseni paneli so postali priljubljeni med vrhunskimi oblikovalci in ljubitelji dizajna. Njihova estetska privlačnost in funkcionalnost jih uvrščata v sam vrh dekorativnih in akustičnih dodatkov...
M-studio vzmetnicaRead more +19 februarja 2024 By Hisa_Simo9882 in Nekategorizirano

Kako pomanjkanje kakovostnega spanca vpliva na naše vsakdanje življenje?

Z veseljem vas obveščamo o prenovljenem programu Alples kuhinj, ki je rezultat stalne zavezanosti izboljšavam in prilagajanja potrebam naših strank. Podjetje Alples je vodilni proizvajalec pohištva v Sloveniji...
Prenovljen program Alples kuhinjRead more +08 januarja 2024 By Hisa_Simo9882 in Nekategorizirano

Prenovljen program Alples kuhinj

Z veseljem vas obveščamo o prenovljenem programu Alples kuhinj, ki je rezultat stalne zavezanosti izboljšavam in prilagajanja potrebam naših strank. Podjetje Alples je vodilni proizvajalec pohištva v Sloveniji...
GOR